سایت ماهیگیری و ماهی شناسی

اخرین مطالب ارسال شده در انجمن

سایت ماهیگیری و ماهی شناسی

جستجو در سایت
کانال ما را در تلگرام دنبال کنید
1
--
0
1 نفر

معرفي ماهی کپور

كپور سرگنده


كپور وحشي

كپور پرورشي

Cyprinus carpio

 


مشخصات :

بدن قوص دار و پر و قوی ، با قوزی که پس از سر شروع میشود ، باله پشت طولانی، دهانی جلو آمده و فکهای مساوی روی هم، دهانی بدون دندان ، دارای دندانهای حلقومی و چهار آنتن حسی ( دو آنتن روی لب بالایی و دو آنتن در کناره های دهان)

مکان زندگی:

نوع وحشی کپور ( کپور پولک دار ) در ابتدا فقط در رودهای اطراف دریای مازندران و دریای سیاه وجود داشته و از خیلی قبل توسط انسانها پرورش یافته و گسترش پیدا کرده است و امروزه این ماهی در سرتاسر اروپا به غیر از کشورهای اسکاندیناوی یافت میشود.

چگونگی زندگی:

کپور، آبهای گرم و راکد یا با جریان کم را که دارای گیاهان آبزی و بسطری نرم هستند ترجیح میدهد. تغییرات زیاد اکسیژن و همچنین تغییرات زیاد

( قلیایی یا اسیدی بودن آب ) را به راحتی تحمل میکند. PH

در طول روز کمتر فعال بوده و عمومأ در پناه اعماق به سربرده و بیشتر فعالیت او با شروع تاریکی در غروب آغاز میشود . ماهی کپور در گروه زیست کرده و زمستان را در عمیق ترین نقاط آب با فعالیت کم و بدون تغذیه سپری میکند.

تغذیه :

عمومأ موجودات کف آب از قبیل کرمها، حلزونها ، صدفها ، سختپوستان کوچک ، و لارو حشرات غذای کپور را تشکیل میدهند که توسط دهان جلو آمده اش جذب میشود.

 

معرفي ماهی کپور

اندازه:

متوسط اندازه آن از 35 تا 50 سانتیمتر با وزنی بین 2 تا 3 کیلو.

به ندرت نمونه هایی با وزن بیش از 25 کیلو و قد 120 سانتیمتری هم وجود دارند .

سن:

در شرایط ایده ال عمر این ماهی به 50 سال هم میرسد.

تولید مثل:

کپور در سن 3 تا 5 سالگی به بلوغ جنسی میرسد.

زمان تولید مثل کپور بسته به طول و عرض جغرافی منطقه، از اواسط بهار تا اویل تابستان متغیر بوده و در آبی با دمای بین 15 تا 20 درجه سانتی گراد تخم گذاری میکند.

کپور تخمهای 1 تا 1,5 میلیمتری خود را در آب کم عمق نزدیک ساحل بر روی گیاهان گذاشته که به آنها میچسبند.

( نسبت تعداد تخم به وزن : 100,000 تا 250,000 تخم به ازای هر کیلو وزن این ماهی )

لارو کپور حدودأ 5 میلیمتربوده ودر آبی با دمای 15 درجه حدودأ 5 روزه و یا دمای 20 درجه 3 روزه از تخم خارج میشود.

لاروها خود را در ابتدا به گیاهان آبزی میچسبانند تا زمانی که زرده آنان کاملأ جذب شود.

خوراک این لاروها را پلانکتون ها تشکیل میدهند.

بهترین زمان صید:

بسته به شرایط اقلیمی و قانونی از منطقه به منطقه متفاوت است.

معرفي ماهی کپور

اطلاعات جنبی:

کپور در فرم غیر پرورشی آن دارای بدنی دوکی شکل و قوی به همراه باله طولانی پشتی وباله کوتاه مخرج و در اطراف دهان دارای چهار آنتن گوشتی میباشد.

ماهی هایی که از جفتگیری کپور و کاراس (این ماهی با کپورهم خانواده است) بوجود

می آیند اکثرأ دارای دو آنتن هستند.

رنگ بدن کپور زرد طلائی تا قهوه ای بوده، در پشت تیره تراست و شکمی سفید مایل به زرد دارد .

باله های کپوربصورت جفت بوده، دم آن مایل به قرمز و باله پشت به رنگ آبی خاکستری میباشد.

رشد کپور وحشی که نسبت به کپور پرورشی کند تراست به دمای آب وطول مدت

باروری گیاهان آبزی بستگی دارد.

امروزه کپور وحشی کمتر دیده میشود.

حفظ این ماهی اهمیتی فراوان دارد.

معرفي ماهی کپور

منبع : www.ebifisher.blogfa.com


برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.