بهترین روشهای پخت ماهی و ارزش غذایی گوشت ماهیان » اصفهان فیشینگ
در صورتیکه شما در انجمن هنوز ثبت نام نكرده اید برای عضویت كلید كنید

سایت ماهیگیری و ماهی شناسی

ماهیگیری و ماهی شناسی » » بهترین روشهای پخت ماهی و ارزش غذایی گوشت ماهیان
اموزش ماهيگيري
ماژول اب و هوا
ماهي هاي اب شيرين
عكسهاي ارسالي شما
مطالب مرتبط با ماهيگيري
مكانهاي ماهيگيري

      بهترین روشهای پخت ماهی و ارزش غذایی گوشت ماهیان
  موضوع: rss   نویسنده: محمد نصری   




در بین انواع گوشتهای مصرفی در کشورمان میزان مصرف گوشت ماهی متاسفانه در صد کمتری را نسبت به گوشت قرمز و مرغ به خود اختصاص داده است . ماهی هضم آسانی دارد (96%)و ضمن لذیذ و مقوی بودن تا حد بالایی مانع امراض قلبی عروقی است .غنی بودن گوشت آبزیان از املاح معدنی نظیر آهن، سلنیم، ید، کلسیم و منیزیم و ... ویژگی خاصی به گوشت آبزیان می دهد .
غنی بودن گوشت آبزیان از اسیدهای چرب امگا
تری مثل EPA، DHA و همچنین گروه لینولئیک، لینولنیک و آراشیدونیک، از نظر
تغذیه ای، جایگاه خاصی به آبزیان می دهد
 
ماهی احتمالا مهم ترین غذایی است که به تنهایی برای سلامت مفید است.

گوشت آبزیان ، چون به میزان کمی بافت پیوندی دارد،
قابلیت هضمی آن بیشتر از سایر گوشت ها است.نگهداری ماهی و آبزیان بعد از
صید به لحاظ حفظ کیفیت بسیار اهمیت دارد ؛ بنابراین توجه به تازگی در زمان
خرید، و نگهداری آن باید با دقت کافی صورت گیرد. چون در آبزیان به لحاظ
وجود اسیدهای چرب غیر اشباع به مقدار زیاد، فساد به سرعت اتفاق می افتد،
بنابراین حفظ ارزش غذایی آن تا زمان مصرف، یکی از نکاتی است که باید در
اولویت قرار گیــــرد.


 ماهی‌های شمال

 

ماهی آزاد: مرغوب‌ترین
ماهی جهان به حساب می‌آید؛ دوکی شکل و کشیده است. فیله‌ماهی آزاد را به
صورت دودی هم مصرف کرده و ورقه‌های نازکش را با نان سفید و کره میل
می‌کنند.


ماهی سفید: دوکی شکل
است با گوشت سفید و لطیف؛ البته جنس نر این ماهی (روی سرش خال‌های درشت و
سفید دارد) کشیده‌تر است و گوشت بیشتری دارد. نوع دریایی‌اش هم، خب، قطعا
از پرورشی مرغوب‌تر می‌شود. ماهی سفید را می‌شود سرخ کرد، کبابی خورد یا
بخارپز و دودی‌اش را مصرف کرد بسته به ذائقه و سلیقه‌تان دارد.


اردک ماهی: گوشت لذیذی دارد؛ چه سرخش کنید، چه کبابی


کفال: این ماهی دوکی
شکل، گوشت سفید اما سفتی دارد و اصالتا روسی است. شمالی‌ها اغلب «دودی» و
«شور»اش را مصرف می‌کنند. سرخ شده و کبابی کفال را هم با نارنج و لیمو میل
می‌کنند.


ماهی‌های جنوب


حلوا سفید: فلس دارد
اما با یک دست کشیدن، تمیز می‌شود. جنوبی‌ها به‌اش «زبیده» به معنای
برگزیده می‌گویند. «حلوا» را اغلب به صورت شکم خالی در روغن سرخ می‌کنند و
سر سفره می‌آورند. نوع سیاه‌پوست این ماهی (حلوا سیاه)، گوشت سفت‌تری دارد
اما مزه‌اش همان است.


سنگسر: از نظر شکلی،کتابی است اما خواندنی نیست. بدی‌اش استخوان زیادی است. معمولا کباب یا سرخش کرده یا در قلیه‌ماهی استفاده می‌کنند.


شوریده: ماهی شوریده،
دوکی شکل و ظریف است. گوشت سفید و کم‌تیغ‌اش هم بعد از پخت، حسابی نرم
می‌شود و زیر زبان انگار که آب می‌شود. این ماهی را درسته و البته با شکم
خالی، می‌شود سرخ کرد.


شیر: تقریبا بدون تیغ و
بی‌آزار است؛ با گوشتی صورتی که ضایعات کمی دارد. همه‌جوره‌اش را هم درست
می‌کنند؛ سرخ کرده، بخارپز، کبابی و شکم گرفته.


سرخو: شبیه سنگسر است؛ منتها با گوشت سفید و لطیف. سرخ شده‌اش را می‌خورند یا توی قلیه ماهی استفاده می‌کنند.


هامور: هامور اسم
خانوادگی تعداد زیادی ماهی خلیج فارس و دریای عمان است. در این میان، هامور
قهوه‌ای را می‌شود برای میهمانی، درسته کباب کرد. گوشتش بعد از پختن، سفید
و البته سفت می‌شود. وقت پختن قلیه‌ماهی با ماهی هامور، پوستش را
نمی‌کنند؛ چون حسابی لعاب می‌اندازد.


راشکو: ماهی مرغوب
جنوب است که با داشتن گوشت سفید و نرم، ضایعات کمی دارد و به هر روشی برای
پخت هم تن می‌دهد. راشکو را برای قلیه‌ماهی هم استفاده می‌کنند.

ماهیهای آب شرین داخلی

ماهی قزل الا:پرمصرفترین ماهی در شهرهای مرکزی کشور است گوشت لذیذومقوی دارد؛ چه سرخش کنید، چه کبابی وچه بخار پز.

ماهی سوف:خوشمزه ترین ماهی کشور است وبه هر روشی پخته شود لذیذ و خوش طعم است .  طبق نظرسنجی بین ماهیها رتبه اول را به خودش اختصاص داده ! باید امتحان کنید بعد این مطلبو حتما"تایید خواهید نمود!



ماهی اسبله:گوشت اسبله سفید،خوش طعم و لذیذ، فاقد استخوان و محتوی پروتئین زیادی است. تنها
نمونه‌های خیلی مسن این ماهی چربی دارند. تقاضا برای خرید این ماهی در
بازار زیاد است. نباید به ظاهر وسبیلهایش توجه کنید !!!بهترین روش بصورت سرخ کرده وکبابی .

ماهی زردپر: ازخانواده کپور ماهییان میباشد نسبت به سایر گونه های کپور خوشمزه تر است ولی در کل طعم متوسطی دارد بعلت داشتن استخوان وتیغهای ریز خوردنش کمی دشوار است !

ماهی آمور:طعمی مانند ماهی زردپر دارد ولی گوشتش نسبت به زردپر چربی کمتری دارد،بهترین روش پختش کبابی ودودی کردن است.

   8 تیر 1390بازدیدها: 1629نظرات: 0 چاپ چاپ مطلب
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی + محل سکونت:  
ایمیل:  
پررنگ کج خط دار خط دار در وسط | سمت چپ وسط سمت راست | قرار دادن شکلک انتخاب رنگ | پنهان کردن متن قراردادن نقل قول تبدیل نوشته ها به زبان روسی قراردادن Spoiler