سایت ماهیگیری و ماهی شناسی

اخرین مطالب ارسال شده در انجمن

سایت ماهیگیری و ماهی شناسی

جستجو در سایت
کانال ما را در تلگرام دنبال کنید
0
--
0
0 نفر

خصوصیات و ویژگی های ساردین ماهیان

ساردین
ماهیان جزء دسته ماهیان سطح ی هستند که عمدتاً آنها به نام ساردین و موتو
معروفند . این ماهیان بیشتر دوران زندگی خود را در لایه های سطحی آب
میگذرانند و حرکت و مهاجرت آنها از یک منطقه به منطقه دیگر نیز در سطح آب
انجام می شود . در هنگام مهاجرت به شکل گله های نسبتاً بزرگ مشاهده می شوند
. بررسیهای انجام شده نشان می دهد که گله های ساردین پیش از طلوع آفتاب
شکل پیدا می کنند و با بالا آمدن خورشید و نفوذ آب به قسمتهای زیرین آب
افزایش می یابند . پس از غروب آفتاب گله های ماهی به منظور تغذیه خود در یک
لایه یکنواخت در سراسر عمق آب پراکنده می شوند . در هنگام وزش بادهای
شمالیحالت تجمع ساردین ماهیان از بین رفته و از سطح آب به عمق آب پناه می
برند . این ماهیان از موجودات بسیار ریز گیاهی و جانوری تغذیه می کنند و
خود نیز غذای بسیاد مناسبی برای ماهیان سطح زی درشت نظیر تون ماهیان هستند .

ساردین
ماهیان عمر کوتاهی دارند (کمتر از 5 سال) و در دریا زندگی کرده و تخم ریزی
می کنند . تخم ریزی آنها در مناطق باز دریا انجام می شود . پس از تخم ریزی
و در دوران رشد و باروری نوزاد، والدین هیچگونه مواظبتی از آنها به عمل
نمی آورند . تخم آنها حاوی کیسه زرد بوده که محتوی مواد غذایی است و نوزاد
در مراحل اولیه زندگی از آن استفاده می کنند . پس از اینکه کیسه زرد جذب شد
نوزاد ماهی بتدریج تغذیه از موجودات ریز گیاهی و جانوری داخل آب را آغاز
می کند . گونه های ساردین در هر سال دارای یک دوره زمانی خاص تخم ریزی
هستند . بررسیهای انجام شده در خلیج فارس و دریای عمان نشان میدهد که این
ماهیان به طور عمده در طی ماههای اسفند ، فروردین تا اردیبهشت و خرداد تخم
ریزی می نمایند . ترکیبات گوشت ساردین ماهیان دارای پروتئین و ویتامینهای
بالایی هستند که می توان بعنوان یک ماده غذایی منفرد و همراه با مواد غذایی
دیگر مصرف نمود زیرا دارای بافت نرم و بسیار نازک بوده و سریع الفساد می
باشد .

ساردین
ماهیان به دلیل داشتن لطافت و ظرافت بافت در مقابل عوامل ایجادد کننده
فساد بسیار حساس بوده و کیفیت غذایی خود را در صورت عدم سرعت در کار و عمل
آوری و یا حمل و نقل و گذشت زمانی کوتاه سریعاً از دست

میدهند که همین مسئله یکی از دلایل عدم استقبال مردم نسبت به مصرف این نوع ماهیان می باشد .

 

از
جهتی دیگر شیوه های جدید عمل آوری و وجود منابع و ذخایر طرحهای متفاوتی را
در بسته بندی و عرضه آنها به بازار بوجود می آورد زیرا در سال 73 شیلات
هرمزگان با خرید ماهی ساردین از صیادان و عمل آوری و بسته بندی آنها بعنوان
یک نوع فرآورده دریایی  وارد بازار نمود که نسبتاً
با استقبال خوبی روبرو شد چرا که قیمت محصول ارزان بود و عموم مصرف کنندگان
قادر به خرید این فرآورده غذایی بودند . ولی در سال بعد به دلیل کاهش صید
ناشی از مشکلات فراوان صید این گونه از ماهیان و ارزش افزوده کم و هزینه
های بالای صید ، چندان مورد توجه صـیـادان قرار نگرفت و در حال حاضر صید
ساردین ماهیان به صورت حـرفه ای  انجام  می گیرد ، ولی باز هم به دلیل قیمت پایین یعنی 60 تومان تا 50 تومان باعث شده است که صیادان باز هم رغبتی به رفتن دریا نداشته باشند.

خصوصیات و ویژگی های ساردین ماهیان

ادامه مطلب....

0
--
0
0 نفر

عكس های ماهیگیری در جزیره قشم با تور و قلاب ساردین ماهی

عكس های ماهیگیری در جزیره قشم با تور و قلاب ساردین ماهی


عكس های ماهیگیری در جزیره قشم با تور و قلاب ساردین ماهی

عكس های ماهیگیری در جزیره قشم با تور و قلاب ساردین ماهی
عكس های ماهیگیری در جزیره قشم با تور و قلاب ساردین ماهی

عكس های ماهیگیری در جزیره قشم با تور و قلاب ساردین ماهی

عكس های ماهیگیری در جزیره قشم با تور و قلاب ساردین ماهی

عكس های ماهیگیری در جزیره قشم با تور و قلاب ساردین ماهی

منبع : خبر گزاری مهر

برای مشاهده بقیه صفحات این موضوع کلیک کنید