سایت ماهیگیری و ماهی شناسی

اخرین مطالب ارسال شده در انجمن

جستجو در سایت
کانال ما را در تلگرام دنبال کنید
0
--
0
0 نفر

ارائه روشی نوین در ماهیگیری با کرم خاکی

ترجمه مقاله اول آقای ترور کاگلر :

آیا شما با کرم زنده ماهیگیری میکنید؟پس چند دقیقه ای وقت بگذارید و این مقاله را بخوانید.

ماهیگیری با کرم خاکی

بسیاری از ماهیگیران از کرم خاکی زنده بعنوان طعمه استفاده میکنند،در حالیکه از برخی اصول مقدماتی،که می تواند آنها را قادر به صید ماهیان بیشتر در این روش از ماهیگیری کند،آگاهی ندارند.اینطور بنظر میرسد که ما در طی سالیان طولانی چنین آموخته ایم که تنها روش استفاده از کرم بعنوان طعمه،به قلاب کشیدن تمام بدن کرم و رها کردن قسمت انتهایی اندام آن بصورت آویزان و بمنظور واقعی تر جلوه دادن آن باشد.مشکلی که در این روش هست ـ که بنظر میرسد اغلب ماهیگیران هم از همین روش سنتی بهره میبرند ـ اینست که در این حالت، کرم خاکی بیش از هر چیز شبیه به یک گلوله یا توپ کرم بنظر می رسد.و این به هیچ وجه طبیعی و واقعی نبوده و منجر به کاهش راندمان صیدمیگردد.

خب،پس راه حل چیست؟.....پاسخ بسیار ساده است و تنها کافیست کمی فکر کنیم و تغییراتی ظریف در این روش اعمال نمائیم.بیش از ۲۵ سال پیش،استاد ماهیگیری من راه حل این مشکل را کشف کرده و آنرا به من نیز آموخت که بعد از آن دیگر هیچوقت از روش سنتی استفاده نکرده ام.راه حل این مشکل "ریسه دوقلابه"نامیده میشود...اینک ببینیم ریسه دو قلابه چیست؟این ریسه ساده عبارتست از بستن یک جفت قلاب کوچک،بصورت پیاپی و پشت سر هم،روی یک ریسه یا انشعاب،،که بدین ترتیب کرم خاکی زنده،بصورت کاملاً طبیعی و واقعی(از نظر فرم و شکل) در معرض دید و تغذیه ماهیها قرار میگیرد(جزییات بیشتر در مقاله بعدی مورد بحث قرار خواهد گرفت).

از زمانیکه من روش استفاده از ریسه دو قلابه در ماهیگیری با کرم را آموختم(بیش از ۲۰ سال پیش)، از هیچ روش دیگری برای ماهیگیری با کرم استفاده نکرده ام.در حقیقت میتوانم اقرار کنم که پس از یادگیری این روش،هیچوقت بدون همراه داشتن کرم خاکی زنده و ریسه دو قلابه،برای ماهیگیری به یک رود یا نهر نرفته ام.به این معنی که هر زمان در یک رود یا جریان آبی ماهیگیری میکنم،من حقیقتاً به ریسه دو قلابه،کرم زنده،هرزه گرد کوچک(بمنظور الصاق کردن ریسه دو قلابه به نخ اصلی) و وزنه سربی نیاز دارم.و این تمامی آن چیزیست که در طی مدتی بیش از بیست سال برای ماهیگیری در رود یا هر جریان آبی دیگر نیاز داشته ام.

ماهیگیری با کرم خاکی

من به هیچ وجه این مقاله را به منظور لاف زنی و فخر فروشی نمینویسم،،مخالفت را بس کنید!...من فقط میخواهم شما راهم در روشی که برایم فوق العاده موثر و نتیجه بخش بوده،شریک و سهیم کنم؛"تاثیر و کارآیی ریسه دو قلابه".و من از این کارآیی آگاهم،چون بیش از بیست سال بطور موفقیت آمیز از این روش بهره برده ام.تا آنجائیکه من میدانم، قلاب تکی نباید در ماهیگیری با کرم مورد استفاده قرار گیرد.تک قلاب(روش سنتی) علاوه بر آنکه کرم را سریعاً کشته و غیر فعال و غیر متحرک میسازد(چون شما در این روش، تمام یا بخش زیادی از بدن کرم را از قلاب عبور میدهید و طبیعتاً کرم مدت زیادی زنده نخواهد ماند)،کرم را با حالت و فرم طبیعی در معرض دید و تغذیه ماهی ها قرار نخواهد داد.پس نکته مهم اینست که شما،ترجیحاً هر چه زودتر،شروع به استفاده از ریسه دو قلابه کنید.

طعمه ای که بیشترین عمومیت و رواج را در انواع ماهیگیری داشته است،همواره کرم خاکی بوده است.صادقانه،وقتی کسی از ماهیگیری یا طعمه ماهیگیری یاد میکند،اولین چیزی که به ذهنتان میرسد چیست؟...بله،درست است ؛ کرم خاکی!...چه خود شما از کرم بعنوان طعمه استفاده کنید و چه نکنید،کرم خاکی اولین چیزیست که در ذهن شما جرقه میزند.و نه تنها این،بلکه حتی زمانیکه شما در دوران کودکی هم بوده اید،استفاده از کرم بعنوان طعمه، دوست داشتنی ترین انتخاب بوده است.نکته جالب توجه اینست که بسیاری از ماهیگیران،چه آنهایی که استفاده از کرم بعنوان طعمه را متوقف نموده اند و چه آنهایی که هنوز به استفاده از این طعمه ادامه می دهند، در زمان کودکیشان(یا در ابتدای روی آوردن به این ورزش) استفاده از این طعمه را به هر طعمه دیگری ترجیح می داده اند.

مربی ماهیگیری من از اصطلاح "استفاده از یک توپ کرم"برای بیان این روش از ماهیگیری استفاده میکرد.میدانید در مورد چه چیزی صحبت میکنم،اینطور نیست؟!.........منظور از گلوله یا توپ کرم،عبارت از استفاده از یک قلاب نسبتاً بزرگ،مثلاً سایز ۴،وبه قلاب کشیدن یک کرم روی آن،یا عبور دادن چندباره و چند لایه کرم از قلاب،بگونه ای که تبدیل به یک گلوله یا توپ کرمی شود،میباشد(روشی که اغلب ماهیگیران کشورمان نیز از آن استفاده میکنند).روشی که همه ما هم زمان کودکیمان یا اوایل کارمان از آن برای صید سان فیش در برکه ها و تالابهای محل زندگیمان سود می جستیم..........ولی حالا ما مسن و با تجربه شده ایم!  و استاد ماهیگیری من مدتهاست که شروع به استفاده از روش دوقلابه برای ماهیگیری با کرم نموده است.

اما روش دو قلابه چیست؟......روش دو قلابه،یا بطور دقیقتر ریسه دو قلابه،عبارتست از بستن دو قلاب کوچک روی یک نخ بصورت پشت سر هم. او (مربی من) از قلاب سایز ۱۰ برای این منظور استفاده میکند،سایزی که من هم آنرا ترجیح می دهم،ولی استفاده از قلابهای بزرگتر تا سایز ۶ نیز در این روش قابل قبول میباشد.برای بعضی از شما که آگاه نیستند،قلاب سایز ۱۰ ممکن است بطرز حقیرانه ای کوچک بنظر برسد! اما، همانطوریکه تجارب ما برای سالیان طولانی اثبات کرده است،ماهی های بزرگ هم با استفاده از قلابهای کوچک قابل صیدند.ریسه (ست) دو قلابه،طبیعی ترین راه قرار دادن کرم در معرض دید ماهیان است.ضمن اینکه استفاده از این ریسه کرم را ،بخصوص برای جلب توجه و تغذیه ماهیان بزرگتر،بمدت بیشتری زنده و متحرک نگاه میدارد.علاوه برآن استفاده از ریسه دو قلابه بعنوان یک روش تکنیکی تر ماهیگیری،احتمال گیر افتادن ماهی در هر بار نوک زدن آنرا افزایش می دهد.

اکنون انتخاب با شماست،،میتوانید از این روش برای صید ماهی با کرم استفاده ببرید، یا از همان روش قدیمی کرم توپی شکل استفاده،و علاوه بر کشتن سریع کرم و به معرض نمایش گذاشتن غیر طبیعی آن برای ماهی ها،شانس صید خود را نیز کمتر کنید.

ماهیگیری با کرم خاکی

اما به نظر من،استفاده از ریسه ای که دو قلاب روی آن بسته شده،تنها روش ماهیگیری با استفاده از کرم زنده است.استفاده از ریسه دو قلابه، کرم را به همان شکل طبیعی اش(غیر پیچیده و غیر منقبض)در آب قرار می دهد.مخصوصاً با استفاده از قلاب سایز ۱۰،قلابها نیز برای ماهیان غیر قابل تشخیص خواهند بود..........حال در مورد تاثیری که این روش بر روی افزایش تعداد نوک زدنهای موفق ماهی میگذارد،چه عقیده ای دارید؟؟و همچنین در این مورد که این نوک زدنهای منجر به گیر افتادن ماهی،بیشتر از طرف ماهی های بزرگتر و محتاطتر باشد؟! همانطوریکه همه ما آگاهیم،ماهی های کوچک با نوک زدن به "توپ کرم"مشکلی ندارند.آنها هیچ چیزی در مورد صید و ماهیگیری نمیدانند.این ماهی های بزرگتر،سالخورده تر و محتاط ترند که ما واقعاً به صیدشان علاقمندیم،اینطور نیست؟ریسه دو قلابه در صید ماهیان بیشتر و بزرگتر به شما کمک خواهند نمود،بویژه وقتی که با استفاده از کرم زنده به ماهیگیری میپردازید.

ریسه

برای بستن ریسه دوقلابه ،شما باید قبل از بستن قلاب دوم و انتهایی،ابتدا نختان را از چشم قلاب اول عبور دهید و آنگاه قلاب دوم را روی ریسه ببندید.حال قلاب اول میتواند متحرک باشد(با توجه به اندازه و طول متفاوت در کرمها،خود من این روش را توصیه میکنم)،یا آنکه با در نظر گرفتن فاصله منطقی از قلاب اول (متناسب با طول بدن کرمها)،روی نخ گره خورده و فیکس شود

http://persian-anglers.blogfa.com

0
--
0
0 نفر

طعمه هاي كپور ماهيان

انتخاب صحیح طعمه برای ماهیگیری نوع کپور می تواند تفاوت شکست و موفقیت را معنی کند.کپور تقریبأ تمایل دارد تا هر چیزی را که هنگام جستجوی علوفه در پیرامون بستر دریاچه میابد، بخورد. شاید راحتترین و مناسبترین طعمه ها جوشانده ها باشند چراکه امروزه بیشترین ریسه ها برای استفاده از این طعمه درخواست می شود. البته طعمه های بسیار دیگری متفاوت از جوشانده ها وجود دارند که تمامیشان خوبند و استفاده بجا از آنها در یک روز مناسب نتایج چشمگیری بدنبال خواهد داشت.

نان :

 

1-    خمیر نان : 

خمیر نان بهترین نوع طعمه ساخته شده از یک قرص نانی است که کمی بیات شده باشد. قسمت اسفنجی درون نان را خارج نموده و با اضافه کردن آب آن را خمیر می نمایند. خمیر را می توان ورز داده و بشکل گلوله هایی در آورد و بصورت مستقیم بر روی قلاب استفاده کرد.

نان فرانسوی نان فرانسوی

2-    اسفنج نان : 

طعمه خیلی نرمی است اما با این حال خوب است. مقدار کمی از اسفنجهای درون قرص نان را در می آوریم یک گوشه آن را فشار داده و از قلاب عبور می دهیم تا بتواند مدت زمان بیشتری بر روی قلاب دوام آورد. 

اسفنج نان

گوشتها :

 

1-    سوسیس :

سوسیس یکی دیگر از طعمه های خوب کپور می باشد. میتواند بصورت بودار و رنگی بوده یا با آرد ذرت آمیخته شود ، البته اگر خیلی چسبناک است. یادمان نرود که هرچه تنوع ادویه در سوسیس بیشتر باشد مجذوبتر خواهد بود. می توان آنها به صورت قطعات کوچک یا به شکل رول در آورده و به نحوی که قلاب در آن پنهان گردد ، آنها را به قلاب زد.

سوسیس 

2-    جگر :

یک طعمه عالی است که سرشار از اسیدهای آمینه و پروتئین هاست. همچنین مزیت آن ارزانی آن است. می توان آن را بصورت مکعبی برش داد و بر روی قلاب استفاده نمود. جگر همچنین یکی از افزودنیهای خوب در جوشانده ها محسوب می شود. بسیاری از ماهیگیران در سراسر جهان از آن استفاده کرده اند و نتایج خوبی نیز حاصل شده است.

جگر 

3-    فیله گوشت :

فیله گوشت یک طعمه عمومی برای کپور ماهیان محسوب می شود. می تواند بصورت بودار و با افزودن رنگها و ادویه جات مورد استفاده قرار گیرد. در برابر نوک زدن ماهیهای مزاحم مقاوم خواهد بود. طریقه استفاده آن به اینصورت است که آن را بشکل مکعبی برش می دهند و بر روی قلاب مستقیمأ استفاده می نمایند.

فیله گوشت

لوبیاها و نخودها :

 

لوبیاها و نخودها از طعمه های عالی کپور ماهیان محسوب می شوند. خصوصأ انواع بزرگ آن شامل : لوبیا قرمز ، نخود فرنگی ، لوبیا سفید ، لوبیا چشم بلبلی و دانه های گل آفتابگردان.

طریقه مهیا کردن آنها همانند غلات می باشد فقط یادمان نرود که حتمأ بصورت نرم شده مورد استفاده قرار گیرد.

 لوبیاها و نخودها

دانه ها یا غلات :

 

هر دانه ای میتواند هم بر روی قلاب و هم بصورت طعمه پاش مورد استفاده واقع شود. نمونه غلاتی که معمولأ در صید کپور ماهیان مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از : شاهدانه ، گندم ، ذرت ، بلغور جو ، ماشک و غیره

غلات دست کم می بایست 72 ساعت خیسانده شوند و سپس قبل بین نیم تا یکساعت جوشانده شوند. حال آنها را به در یک ظرف بدون منفذ انباشته تا پس از 1 یا 2 دو روز شروع به تخمیر شدن بنمایند و از آنها بویی شبیه به الکل به مشام برسد.

 غلات

 

جوشانده ها :

 

طعمه هاي جوشانده گلوله هاي نرم خميري شکلي هستند که در آب جهت سفت شدن جوشانيده مي شوند. آنها گزينه هاي تمام نشدني و ماندگار آماده اي را به وجود مي آورند اما يک خصوصيت منفي بارز ومشخص دارند که همان گراني اين محصولات در بازار می باشد. بهترين راه اقتصادي براي استفاده از جوشانده ها آن است که خود آنها را بسازيم. ترکيباتي که در جوشانده ها معمولا به کار مي روند عبارتند از : شير ، تخم مرغ ، آرد سويا ، جوانه گندم ، پروتئين هاي حيواني و گياهي و رنگهاي افزودني.

 

 

 

 

اينجانب به مرور در اين سايت قصد دارم تا به شرح جوشانده ها پرداخته و تعدادي از ترکيبات و نحوه ساخت آنها را براي شما عزيزان شرح دهم. ( در همين صفحه )

 

 

جوشانده چیست ؟

 

جوشانده ها طعمه هایی هستند که معمولأ از تخم مرغ ، پودر های پروتئین و چاشنیها ساخته می شوند. این مخلوط به شکل گلوله های کوچکی در آورده شده و جوشانده می شوند. مزیت آنها این است که ماهیهای کوچک نمی توانند آنها را بخورند.

 

با طعمه هایی همچون جوشانده ها می توان صید بالایی داشت. البته سایز ماهی های صید شده نیز به اندازه و سایز جوشانده ها بستگی دارد و در 5 سال گذشته بواسطه آن در کشورهای اروپایی و آمریکایی موفقیت کپورگیران با رشد زیادی همراه بوده است.

 

در بیشتر دریاچه های اروپا و آمریکا از جوشانده ها در دامنه های وسیعی از بوها و مزه های متنوع استفاده می شود هر چند آمار نشان می دهد که ماهیگیران آمریکایی بیشتر موفقیتشان را بواسطه استفاده از خمیرها و آبزیانی مانند حلزونها کسب کرده اند.

 

جوشانده ها می توانند هم در خانه ساخته شوند و هم خریداری گردند. البته خرید آن می تواند گران تمام شود. مثلأ یک بسته که حدود 30 تا 40 عدد در آن موجود می باشد ، بیست هزار تومان است.

 

چاشنیهایی که در جوشانده ها مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند است : گوشت ، کنجد ، گیلاس ، توت فرنگی ، میوه های مناطق گرمسیری ، شکلات ، ماهیهای مرکب ، روغن یا خمیر بادام زمینی ، دانه ها ، ذرت ، خرچنگها ، حازونها و غیره.

 

در بسیاری از جوشانده ها محرکهایی اضافه کرده اند. محرکها مواد شیمیایی هستند که کمک به تحریک تغذیه ماهی می نمایند و اینگونه است که ماهی را به سوی طعمه می کشاند. آنها معمولأ اسیدهای آمینه یا همان پروتئین ها می باشند.

 

چگونه یک جوشانده بسازیم؟

در ساخت جوشانده ها اولین کاری که شما می بایست انجام دهید ، ساخت خمیر خوش مزه می باشد. سپس این خمیر در گلوله های کوچک نورد کرده ، جوشانده و در جایی جهت خشک شدن قرار داده و در انتها آنها را در فریزر قرار می دهیم.

 

برای انجام این کار به تخم مرغها ، طعم دهنده های مایع ، شیرین کننده ها و مخلوط پایه نیازمندید. استفاده از شیرین کننده در جوشانده ها یک انتخاب شخصی است. من اعتقاد دارم که آن می تواند جوشانده های خوش مزه تری بسازد. من هرگز قادر نبوده ام تا از کپور بپرسیم که آیا آنها هم شیرین کننده ها را دوست دارند یا نه اما آنچه که من می توانم بگویم این است که ماهی های نسبتأ خوبی با طعمه هایی که شامل شیرین کننده ها بوده اند صید نموده ام.

اول از همه ما به ساخت مخلوط پایه نیازمندیم. در این مثال من قصد دارم تا یک مخلوط ساده اما موثر بسازم :

1- آرد گندم                                             250 گرم

2- آرد برنج                                             125 گرم

3- آرد سویا یا آرد ذرت                              125 گرم

 

آردهای گندم ، برنج و سویا را در یک کیسه فریزر بزرگ بریزید.

 

من تصمیم دارم تا جوشانده های قرمز رنگ بسازم. بنابراین به اندازه نصف قاشق چایخوری پودر رنگ خوراکی را به مخلوط پایه درون کیسه اضافه کرده و خوب مخلوط می کنم. اگر شما از مایع رنگ خوراکی استفاده می کنید می بایست آن را به تخم مرغ در مرحله بعد اضافه نمایید.

 

در کیسه فریزر مانند بالون بدمید. کیسه را بخوبی تکان داده و بچرخانید تا خوب آردها با یکدیگر مخلوط شوند.

 

اکنون شما آماده رفتن به مرحله بعد برای ساخت جوشانده ها هستید. اگر نمی خواهید از مخلوط پایه بلافاصله استفاده کنید آن را در جای خنک نگهداری کنید. من تصمیم دارم تا از افزودنیهای ذیل استفاده نمایم :

1- اسانس شاه توت                                                4 میلی لیتر

2- محلول Scopex یا در صورت در دسترس

  نبودن از محرکهای جنسی استفاده کنید                     5 میلی لیتر

3- شیرین کننده قوی                                               4 میلی لیتر

مقدار چها تخم مرغ متوسط را در یک ماهی تابه یا تشتی کوچک بشکنید.

 

افزودنیها و شیرین کننده را مطابق جزئیات فوق به تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب بهم بزنید. شما می توانید از پیپت یا سرنگ برای اندازه گیری درست مقدار افزودنیها  استفاده نمایید. اگر شما از رنگ مایع استفاده می کنید آن را در این مرحله به تخم مرغ ها اضافه نمایید. زمانیکه افزودنیها را به تخم مرغ اضافه کردید ، حداقل به میزان 2 دقیقه به خوبی با یک چنگال مخلوط آنها را بزنید تا تمام اجزاء آن به خوبی با هم مخلوط شوند.

 

حال در این زمان می بایست مخلوط پایه را به تخم مرغ اضافه کنید. توجه داشته باشید که یکمرتبه تمام آن را به تخم مرغ اضافه نکنید. حدود یک فنجان پر از مخلوط پایه را به تخم مرغها اضافه کرده و خوب با چنگال آنها را مخلوط کنید. به مدت 5 دقیقه قبل از اینکه آردهای بیشتری اضافه کنید ، آنها را ترک نمایید. این کار به مخلوط پایه اجازه می دهد تا مقداری از مایع تخم مرغها و افزودنیها را به خود جذب کند. بعد از 5 دقیقه دقیقه به اضافه کردن آرام مخلوط پایه ادامه دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که مخلوط سفت شده و دیگر چنگال در آن حرکت نکند.

 

حال می بایست توسط دستانتان عمل اختلاط را انجام دهید. به آهستگی آرد را اضافه کنید و با دستهایتان به خوبی آنرا ورز دهید.

 

وقتیکه خمیر آماده شد آنرا بشکل گلوله درآورید. این کار را می توانید با دست یا لوازم مخصوص انجام دهید.

 

اگر شما وسیله رل کردن خمیرتان را ندارید می توانید بسادگی تکه ای کوچک از خمیر را کنده و آنرا بین دستانتان به شکل گلوله درآورید. شما می توانید ابزار گوناگونی را از فروشگاههای لوازم شیرینی فروشی مانند تفنگهای بیرون دهنده خمیر تهیه فرمایید که کمک می کند تا خمیر بشکل سوسیس تغییر شکل دهد. البته ابزارهایی نیز هستند که خمیرهای تغییر شکل یافته را بشکل گلوله درآورند اما در کشورمان یافت نمی شوند. بعد از اینکه خمیر را بشکل استوانه در آوردید آنگاه متناسب با قطر استوانه آنها را با چاقو برش دهید. یادتان نرود که قطر جوشانده ها در صید ماهی بسیار موثر است.

 

حال شما نیاز دارید تا گلوله ها را بجوشانید. آب را جوش آورده و در هر بار تنها 20 عدد جوشانده را در آب جوش قرار دهید.

 

بعد از اینکه طعمه ها حدود 2 دقیقه در آب جوشانده شدند آنها را از آب خارج کرده و بر روی پارچه یا حوله جهت خشک شدن بمدت نیم ساعت قرار دهید.

 

بعد از اینکه جوشانده ها خشک شدند آنها را در کیسه فریزر ریخته و تا هنگام استفاده از فریزر خارج نکنید.

 
 

برگرفته از :  http://www.fishing.ir

برای مشاهده بقیه صفحات این موضوع کلیک کنید