پاسخ جدید 
امتیاز موضوع:
  • 20 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
زرینه رود
#1

زرینه رود (جغتای چای):

این رودخانه از کوه های چهل چشمه بین سقز و بانه سرچشمه می گیرد.

پس از عبور از شرق میاندوآب در جلگه وسیع آبرفتی به چند شاخه تقسیم می شود و از گوشه جنوب شرقی به دریاچه زیبای ارومیه می ریزد.

طول این رود 300 کیلومتر و حوزه آن بیش از 1100 کیلومتر مربع است.

متوسط آبدهی این رودخانه ماهانه 5.139 میلیون متر مکعب برآورد میگردد.

بر روی این رودخانه سد نسبتأ بزرگی احداث شده است که از سد ارس مرتفع تر و از نظر ظرفیت و اهمیت بعد از سد مزبور قرار دارد.

این سد حدود 70 کیلومتر با شهر میاندوآب فاصله دارد.

سد انحرافی آن به نام (نوروز مهر) یا (نوروز لو) حدود 10 کیلومتری میاندوآب واقع شده است و آب مورد نیاز کشاورزی جلگه میاندوآب و قسمتی از دشت های بناب و ملکان را تأمین می کند.

سد مخزنی شهید کاظمی در بوکان و سد انحرافی نوروز لو در میاندوآب برای کنترل سیلابهای این رودخانه و مصارف کشاورزی و صنعتی بر روی، زرینه رود احداث گردیده.

سد شهید کاظمی یکی از بزرگترین سدهای شمال غرب کشور می باشد که از نظر ارتفاع تاج از سد ارس نیز بلندتر می باشد.

حاشیه زیبای این رودخانه امروزه جزو نقاط گردشگری آذربایجان غربی محسوب می شود.

هم اکنون امکان قایقرانی تفریحی،ماهیگیری و شنا در بخشهای مختلف این رودخانه وجود دارد.

رودخانه زیبای زرینه رود زیستگاه انواع آبزیان بومی از جمله:

ماهی، کپور- سفید- زرد پر و اسبله می باشند.

و در آخر، این هم عکسی بسیار زیبا از زمستان زرینه رود

قابل توجه ماهیگیرانی که هوس ماهیگیری در فصل زمستان از زرینه رود را دارند:

دل نوشته:

دوستان، همانطور که شنیده اید ارومیه را زمانی (پاریس ایران) می خواندند.

امیدوارم مسئولین عزیز،امروز نیم نگاهی به ظاهر این شهر بیندازند!!!

منابع:

مرتع و آبخیزداری در ارومیه

اطلاعات شهری میاندوآب

پاسخ
#2

این رودخانه یکی از قدیمیترین رودهای تغذیه کننده دریاچه ارومیه و آذربایجان شرقی و غربیه و دارای گونه های باارزشیه که مهمترینشون عبارتند از: ماهی اسبله،آمور،کپور طلایی و معمولی،کاراس،فیتو فاگ و بیگ هد،ماش،سفید و کیلکای رودخانه،سیاه ماهی و چند گونه دیگر.

طی سفری که به این رود زیبا داشتم سعی کردم  اکوسیستم منطقه و میزان دبی آب رو رو کمی بررسی کنم! آب رود خانه رو که شهر تبریز میمکه و نسبت به سالهای گذشته این رود خیلی کم آبتر شده که جای تاسف داره!

خوشبختانه تخم ریزی  معدود ماهی های کپور باقی مانده از دست تورکشهای سنتی به وضوح کنار نیزارها قابل رویت بود !!! تیرماه فصل شروع صید ماهی کپور و سفیده که میان بومیهای  این منطقه پرطرفدارتره ! این رودخانه در گذشته میزبان ماهی های اسبله غولپیکری بود که با کاهش دبی آب و تخریب زیستگاهای طبیعی جمعیتشون بشدت رو به انقراضه! جالب اینجاست که هرساله این رودخانه مظلوم توسط محیط زیست شهرستان میاندوآب با قیمتهای ناچیز و مسخره (30 الی 70 هزارتومان!)به تورکشها اجاره داده میشه تا ذخایر ارزشمند ماهی رودخانه زرینه رود بدست عده ای ناآگاه و سودجو نابود بشه!




من با طعمه صدف دوکفه ای بومی خود زرینه رود که بهترین طعمه در این رود بشمار میره ( صدف ها رو در بستر ماسه ای  خود رودخانه میتونین پیدا کنین یا از بازار ماهی فروشها تهیه کنین)  چند ساعتی رو کنار این رود زیبا مشغول ماهیگیری شدم که اکثرا" ماهی سفید و کیلکار رودخانه بومی این رود به وفور به قلاب میافتاد! اما با شروع تیرماه ماهیهای کپور زیبای زرینه رود قابل صید خواهند بود! طعمه کرم خاکی و ترکیبات خمیری بعلت ازدحام بیش از حد ماهی های کوچک سریعا"خورده میشه و بعد از پرتاب چند ثانیه بیشتر روی قلاب دوام نمیاره! ولی طعمه صدف در زرینه رود بعلت دوام بالا مقابل نوک زدن ماهیهای کوچکتر و طعم و بوی جذاب و ایده آل ، بهترین و کارسازترین طعمه است!

منبع : http://masoudfishing.blogfa.com/post-167.aspx

پاسخ
#3

با سلام

از چه شماره قلابی برای صید ماهی استفاده کردید ؟ و در مورد صدف زدن به قلاب صدف را سوراخ میکنید؟

پاسخ
#4

دوست عزیز سلام؛

عکس های فوق مربوط به یک دوست بنام ( مسعود.ت) می باشد.که مثل دیگر دوستان بدنبال ترویج ماهیگیری از جنبه های درست واصولی آن است.

در رابطه با شماره قلاب باید عرض کنم:

برای گرفتن ماهی شما می توانید از هر سایز و شکل و طرح و غیره قلاب استفاده کنید،ولی-

قبل از رفتن به محل ماهیگیری مورد نظر،اول از وجود گونه های ماهی آنجا مطلع بشین.

شاید دیده یا شنیده باشید که در ابتدا یا انتهای هر مطلبی از هر ماهیگیر،اول از حضور گونه های ماهی تعریف میشه.

اگر هم ماهیگیر تجربه صید در اون منطقه رو داشته باشه برای دیگر دوستان،طعمه یا طعمه های مخصوص اون محل رو توضیح میده.

به طور مثال، شما زمانی که مطلع شدین هدفتان صید ماهی کپوره

باید قلاب،نخ و دیگر لوازم مرتبط با کپور رو با خود بهمراه ببرید.

یا اینکه،برای صید اردک ماهی شما نمیتونین با طعمه ساده خمیر موفق به صید بشین!

پس قبل از رفتن به هر محل برای ماهیگیری اول نوع ماهی های موجود در اون محل رو پیدا کنین.بعد از اون با چند پرسش از دوستان نوع قلاب و غیره براتون شرح داده میشه.

درباره طعمه شگفت انگیز صدف باید عرض کنم:

بعد از صید یا تهیه صدف؛ اول اون رو با دستمال خشک کنین و بعد با استفاده از یک کارد (چاقو) درب اون رو باز کنین.

نمی خوام فرهنگ بدی رو توضیح بدم! ولی دقیقأ مثل پوست کردن گردو با کارده!

ولی قبل از باز کردن صدف،حتمأ قبلش اون رو با دستمال تمیز کن.(البته برای چند دفعه اول)

بعد که دستت راه افتاد.همه جوره میتونی صدف رو خالی کنی.

در آخر محتوی صدف رو که شبیه به حلزون و ژله ایه! به سر قلابت بزن و یا علی... 

ارادتمند: مهدی23

پاسخ
#5
سلام
- اگه کسی جای مناسب تو این محل میشناسه لطف کنه راهنمایی کنه؟
- چه ماهی هایی تو این رود هستش؟
پاسخ
پاسخ جدید 


لطفاً توجه داشته باشید که ارسال‌های جدیدی که در این انجمن ثبت می‌شوند، ابتدا باید توسط یکی از مدیران تأیید شوند و پس از تأیید مدیر، قابل دیدن خواهند بود.
[-]
پاسخ سریع
پیام
پاسخ خود به این مطلب را در این کادر بنویسید.




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان