پاسخ جدید 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
معرفی مولوسکا طعمه ایی برای ماهیگیری در دریا
#1
معرفی مولوسکا طعمه ایی برای ماهیگیری در دریا

[تصویر:  91202080198643238599.jpg]
یکی از طعمه هایی که در بندرریگ به وفور پیدا می شه. طعمه ای یست با اسم علمیه مولوسکا که در شهرهای گوناگون استان به گویشهای محلی گوناگونی تلفظ می شود این طعمه در بندرریگ به نام ماسی و در بندر گناوه ملالیس نامگذاری شده از انجایی که در قسمتهایی از منطقه شمال بندرریگ زمینهای شنی زیادی وجود داره این موجود با این زمینها سازگار است زمینها این منطقه پوشیده از ان است این موجودات بیشتر در مکانها پایین جزر و مدی پیدا میشه و جز نرم تنان محسوب می شود. و طعمه خوشمزهی برای ماهی هایی مثل شعوم  و حاسم [یا حواسیم] هست. برای بیرون اوردن این موجود از سیم استفاده می شود که اخره این سیم مثل حرف لام در حروف الفبا هست. سوراخی که این موجودات در ان زندگی می کند با بقیه سوراخهایی که خرچنگها و  ماهي گل آب (گل خورك) Mudskippe در ان زندگی می کنند. فرق دارد و درست مثل عدد هشت انگلیسی می باشد.برای بیرون اوردن این طعمه سیم را به درون سوراخ فشار میدهیم انگاه به بالا می کشیم برای بیرون اوردن زیاد این طعمه ها بایستی مهارت زیادی داشته باشید همانگونه که عنوان کردم این موجود در سوراخهایی که که همانند هشت انگلیسی هست زندگی می کند که یکی از دایره های هشت از دیگری کوچکتر هست به برای سهولت در بیرون اوردن این موجود بنا به تجربه شخصی به دوستان پیشنهاد می نمایم که پس از به دست گرفتن سیم طرف سیم که همانند حرف لام هست را از طرف دایره کوچک وارد سوراخ کنید از انجا که این موجود از دو تیکه تشکیل شده گمان پاره شدن گوشت و از بین رفتن ان هست در پاره ای از زمانها سیم از بین دو تیکه رد می شود و سیم خالی بالا می اید یا اگر هم بالا بیاید به طعمه اسیب وارد می شود و نمی شود از ان برای صید در روز دیگر استفاده کرد این موجود حتی بعد از یک روز که از سوراخ بیرون اورده شد می تواند زنده بماند زمانی که این طعمه را از سوراخ بیرون کشیدید از رها کردن ان برای  مدت طولانی بر روی همان زمین شنی خود داری کنید چرا که این موجود از طریق زایده اخره ی بدن خود دوباره کوشش می کند به زیر شنها خود را بکشد من برای گرفتن عکس این کار را کرده ام چنانچه می خواهید از این طعمه برای فردا هم استفاده کنید با اب دریا ان را بشوید،و در جای خنک به غیر از سردخانه یخچال نگهداری کنید،چرا که این موجود با قرار گرفتن در مجاورت سرمای شدید به مرور گوشت،سفتی خود را از دست می دهد و از هم مکوشش ی می شود بر روی قلاب نمی ایستد.


 کلمه مولوسکا که به معنای نرم تن است، از ریشه لاتین مولوسکا
(mollusca)، به معنای« دارای بدن نرم» گرفته شده است. اکثر نرم تنان برای محافظت از بدن خود، در صدف زندگی می کنند. نرم تنان در گروه بی مهرگان آبزی قرار دارند. در این نوشتارراجع به ویژهیات و زیستگاه نرم تنان مطالبی را بیان نموده و دو نرم تن را با ذکر ویژگی های اختصاصی و زیستگاه آنان برای شما مثال خواهیم زد.
ویژگیها نرم تنان:
نرم تنان بی مهرگانی هستند که بدن نرم دارند. بر خلاف کرم خاکی، بدن این جانوران بند های جداگانه ندارد. بدن آن ها از سه قسمت اصلی سر، پا وتنه یا پوشش اصلی، که تمام اعضای داخلی را در بر می گیرد، تشکیل شده است. بدن نرم آنها از پوست نرمي به نام جبه پوشيده شده است. قسمت اصلی بدن برخی از نرم تنان آهک تراوش می کند و صدف را به وجود می آورد. نرم تنان گونه های بسیار گوناگونی دارند. برخی گیاه خوار و برخی گوشت خوار هستند و برخی از آن ها هم از پاکسازی گیاهان آبزی تغذیه می کنند. در اين جانوران همه دستگاههاي داخلي بدن، مانند: دستگاه گوارش، گردش خون، درد و عصب وجود دارد.
زیستگاه نرم تنان:
نرم تنان همه جا وجود دارند. هر چند که این جانوران در آب شیرین یا شور زندگی می کنند، برخی از انواع آن ها خاک سفت را ترجیح می دهند. در میان نرم تنان، انواع گوناگون حلزون های صدف دار و بی صدف(لیسه ها) وجود دارند که هم آبزی هستند و هم در خشکی زندگی می کنند. اکثر نرم تنان جزو سرپایان(از انواع هشت پاها) هستند و در دریا زندگی می کنند.
لیسه و حلزون ساکن خشکی:
بیشتر مردم لیسه و حلزون را با هم اشتباه می گیرند. به راستی این دو خیلی شبیه یکدیگرند. برخی ها به شوخی می گویند که حلزون تنها برای این داخل صدف می رود که با لیسه اشتباه گرفته نشود.
ویژگی های اختصاصی لیسه و حلزون:
رنگ حلزون ها بیشتر قهوه ای یا کرم و طول آن ها بین 2 تا 5 سانتی متر است. لیسه ها یا خاکستری رنگ هستند یا قهوه ای یا قهوه ای مایل به نارنجی، و اندازه آن ها بین 1 تا 15 سانتی متر است. بدن هر دو جانور از یک سر، یک پا و یک بافت پوشانده تشکیل شده است که همه اندام های داخلی بدن را در بر می گیرد. سر حلزون دارای دو جفت شاخک به شکل آنتن است. هر یک از شاخک های بالایی، به یک برجستگی کوچک ختم می شود. که چشم جانور را تشکیل می دهد و دید خیلی محدودی دارد. حلزون ها و لیسه ها دو شاخک حسی نیز دارند که بیشتر کوچک ترند. این شاخک ها در دریافتن مکان و بو های محیط و جهت یابی به آن ها کمک می کنند. دهان حلزون زیر دو شاخک کوچک قرار دارد. حلزون زبان زبر و رنده مانندی دارد.
روی کمر لیسه ها، پوششی از گوشت کلفت وجود دارد که از اعضای داخلی بدن جانور محافظت می کند. در حلزون، این پوشش گوشتی داخل صدفی به شکل مارپیچ قرار دارد و به همین انگیزه به آن ها حلزون مارپیچ می گویند. حلزون از این صدف برای محافظت از خود در برابر دشمنانش استفاده می کند. افزون بر این این صدف به او کمک می کند تا در هنگام خشکی های طولانی مدت، به محیطی نمناک پناه ببرد. همچنین برخی از حلزون ها دریچه کوچکی می سازند و هرگاه که به صدفشان پناه می برند، با آن دهانه صدف را می بندند.
با دیدن حلزون و لیسه از نزدیک، سوراخ های کوچکی می بینی. این سوراخ که نزدیک سر قرار دارد، سوراخ تناسلی نامیده می شود. جانور از این محل جفت گیری می کند و تخم می گذارد. با وجود این که حلزون ها دو جنسی هستند؛ یعنی هر کدم هم نر هستند و هم ماده، ولی برای تولید مثل باید جفت گیری کنند. حلزون از سوراخی تنفس می کند که نزدیک صدف است و با شش ها در وابستگی است. از سوراخ دیگری که به روده مربوط است، فضولات خارج می شود.حلزون ها و لیسه ها مایع چسبناکی تراوش می کنند که به آن ها کمک می کند تا در هنگام حرکت، حتی روی سطوح زبر، زخمی نشوند.
زیستگاه:

لیسه ها اصولا جانوران خشکی زی هستند، هر چند که برخی از آن ها در در یا زندگی می کنند؛ اما تعداد حلزون های ساکن خشکی و آب کم و بیش به یک اندازه است. حلزون ها نم را دوست دارند. آن ها بیشتر در جنگل های مرطوب، کنار گودال یا لب آب یافت می شوند.

اهمیت حلزون ها در طبیعت:

لیسه و حلزون در طبیعت نقش با ارزشی دارند. آن ها رفتگر های واقعی طبیعت هستند و با خوردن برگ، قارچ و بسیاری از گیاهان مرده، بدون وقفه محیط را تمیز کنند؛ اما متأسفانه گیاهان زنده را هم دوست دارند. در باغ هایی که خیلی نمناک هستن، به گیاهانی مثل کاهو و کلم حمله می کنند. حلزون ها خوراک جانورانی مثل قورباغه، سمندر، لاک پشت، موش، سنجاب، پرندگان و حتی مردم برخی کشور ها هستند

منبع:
http://fishing-rig.blogfa.com/post-9.aspx
پاسخ
#2
ممنون از اموزشهای کارساز شما
پاسخ
#3
مولوسکا چیه؟
اولین پایگاه علمی و اطلاع رسانی تخصصی کاشت مو پزشک مو در ایران مجهز به جدیدترین متد های کاشت موی طبیعی
پاسخ
پاسخ جدید 


لطفاً توجه داشته باشید که ارسال‌های جدیدی که در این انجمن ثبت می‌شوند، ابتدا باید توسط یکی از مدیران تأیید شوند و پس از تأیید مدیر، قابل دیدن خواهند بود.
[-]
پاسخ سریع
پیام
پاسخ خود به این مطلب را در این کادر بنویسید.


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  حلزون یا صدف در یای طعمه ای شگفت انگیز در دریا محمد نصری 3 6,263 10-24-2013، 01:42 AM
آخرین ارسال: محمد نصری
Amo طرز طعمه زنی ایده آل برای افزایش راندمان صید در ماهیگیری mohammad6897 0 5,054 07-29-2013، 03:14 PM
آخرین ارسال: mohammad6897
  استفاده از ماکارونی به عنوان طعمه در ماهیگیری محمد نصری 0 5,542 02-15-2013، 06:28 PM
آخرین ارسال: محمد نصری
  طعمه ای که بیشتر ماهی های دریا به آن علاقمند محمد نصری 0 4,181 02-10-2013، 08:50 PM
آخرین ارسال: محمد نصری
  روش استفاده ماهی به عنوان طعمه در دریا محمد نصری 0 4,093 02-10-2013، 08:46 PM
آخرین ارسال: محمد نصری
  استفاده از میگو برای طعمه ماهیگیری در دریای جنوب ایران محمد نصری 0 10,283 02-10-2013، 08:44 PM
آخرین ارسال: محمد نصری
  طعمه ای برای گرفتن ماهی مرکب محمد نصری 0 8,508 02-10-2013، 08:41 PM
آخرین ارسال: محمد نصری
Mohem طرز تهیه طعمه با طعم توت فرنگی برای کپور محمد نصری 0 8,018 02-02-2013، 10:54 PM
آخرین ارسال: محمد نصری



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان