وب سایت اصفهان فیشینگ

وب سایت ماهیگیری اصفهان فیشینگ

امروز: جمعه، 10 فروردین 1403

سفرنامه ماهیگیری جرالد پنکلر در ایران


. : سفرنامه ماهیگیری جرالد پنکلر در ایران : .

سفرنامه 

 

این پست از یک سایت خارجی که گردانند گان ان 3 نفر فلای فیشنگ کار هستند که به جاهای مختلف دنیا سفر میکنند و با روش فلای فیشینگ همان پشه خودمان ماهیگیری میکنند و سفرنامه و گزارشهایی را در یک مقاله به فروش می رسانند پست زیر نسخه رایگان سفرنامه ماهیگیری انها در ایران است که به قصد صید ماهی سونگ با روش فلای فیشینگ انجام شده است. در زیر مطلب را میخوانید  . . .

گونه های ماهی ایران

ما برای صید سونگ (شاه باربوس) با روش فلای فیشینگ به ایران سفر کرده بودیم (داستان کامل آن سفر را در شماره 10 ماموریت بخوانید) اما علاقه من اساساً به انبوهی از ماهی خانواده سیپرینید بود که در نشریات علمی قبل از آن خوانده بودم.

در برخی از تنگه ها که به نظر می‌رسید عاری از سونگ بودند، گونه‌های بسیار دیگری وجود داشتند که می‌توان ساعت‌ها آن‌ها را با پشه های کوچک و جریان‌های کوچک هدف قرار داد. اینها برخی از ماهی هایی هستند که در طول ماهیگیری موفق به صید آنها شدیم:

ماهی که جرالد صید کرد به احتمال زیاد چاق شرقی ( Squalius orientalis ) بود. او چاق دریایی را با پوره‌های کوچک  دقیقاً مانند قزل‌آلای رنگین‌کمان پرجنب‌وجوشی که در حاشیه‌ها گشت می‌زند:

ویژگی‌های چوب‌های متعددی که جرالد با ماهیگیری از صخره‌ها صید کرد با گونه‌های شرقی Squalius orientalis مطابقت داشت.

این ماهی سفید رودخاه ای است

من موفق شدم دو ماهی را صید کنم که شبیه ماهی زرد دهان کوچک ما بود، با این حال، اگرچه آنها به نظر تهاجمی و شبیه به هم بودند، لکه های سیاه و ریز زیادی روی آنها داشتند:

این ماهی به عجیب‌ترین شکل روی یک رگبار بزرگ که در اواخر عصر ماهیگیری می‌کرد، قلاب شده بود. چند روز بعد من یکی دیگر از این ماهی ها را دقیقاً به همان روش صید کردم، جریانی بزرگ که در کام آن گیر کرده بود.

این "ماهی زرد" جالب ممکن است طبق جستجوهای من Capoeta trutta باشد.

این ماهی توئینی هست

در حالی که بالای یک ریزش سنگی نشسته بودم و صبورانه منتظر بودم تا شاه باربوس سونگ از آنجا بگذرد، دسته های کوچکی از خارهای رنگ پریده را دیدم که در امتداد لبه سنگی به عقب و جلو می رقصند. طولی نکشید که من یکی از این ماهی های خجالتی را صید کنم، در نهایت متوجه شدم که طعمه را با چند ثانیه به تعویق حرکت دهم

تنگه های روبروی کمپ دارای نی های باریک و بسیار فعال زیادی بود که در امتداد ماهی ها در سطح شکار می کردند. آ این ماهی های شکارچی کوچکتر تهاجمی بودند. گرفتن آنها هنگام گذراندن زمان "استراحت" در کمپ بسیار سرگرم کننده بود:

من معتقدم آنهایی که ما گرفتیم شباهت زیادی به Alburnus hohenackeri و Alburnus mossulensis داشتند. ما آنها را تقریباً با هر مگسی که در دهان آنها قرار می گرفت گرفتیم.

در بیشتر خلیج‌های کم عمق و صخره‌ای، دسته‌هایی از ماهی‌های خال‌خالی را دیدیم که روی بسترهای شن تخم‌ریزی می‌کردند، نزدیک سطح در سایه یا روی صخره‌ها می‌ریزند. من موفق شدم دو تا از این ماهی های "ناشناخته" را قلاب کنم و آنها شبیه گونه های دهان اسکنه محلی ما بودند:

متأسفانه من نتوانستم این ماهی ها را شناسایی کنم زیرا شبیه هیچ یک از ماهی های ایرانی که در تصاویر موجود در اینترنت به تصویر کشیده شده بودند، نبودند.

کپور

اگرچه بومی ایران نیست، Cyprinus carpio به دلیل تقاضای مردمی آن به عنوان گونه ماهی گیری در بسیاری از سدها و رودخانه های ایران رها سازی می کنند. ما مکرراً ماهی کپور را می دیدیم که در کنار سواحل گلی کم عمق تغذیه می کرد و من با خوشحالی یک زولو را به سمت آنها پرتاب کردم (و در کمال تعجب یکی از ماهی کپوری که گرفتم، طعمه مخصوص سونگ را خورد):

شبوت / شیربوت

( Arabibarbus grypus ، ماهی کپور مانند دراز و باریک، که در سرتاسر سد دیدیم) دومین ماهی بومی بزرگی بود که در سد زندگی می‌کرد. آنها در فریب خوردن بسیار مشکل بودند و همچنین در فرار به شدت سخت می جنگیدند. ماهی ای که بدون توجه به گونه های دیگر مطمئناً برایش به ایران بازخواهم گشت:

منگار/ سونگ

جالب اینجاست که چند گونه سونگ در ایران وجود دارد که البته بزرگترین آنها به اصطلاح "کینگ باربوس" است. هنگام جستجوی اینترنت برای دیگر ماهیان بارب و آب شیرین ایرانی، به مجموعه ای از گونه های سونگ برخوردم، از جمله گونه های کوچکتری که بسیار شبیه به برخی از شاه باربوس «جوان» ( Luciobarbus ) بود که ایوان صید کرد. بنابراین من معتقدم که حشره خوش شانس نه تنها شاه باربوس معروف را گرفت، بلکه به احتمال زیاد هالتر کمتر معروف Bulatmai ( Luciobarbus capito )

برخی از منگرهای کوچک‌تری که ایوان صید کرد، اصلاً شبیه باربوس پادشاه نوجوانی که ما دیدیم نبودند و من گمان می‌کنم که آنها در واقع هالتر Bulatmai بودند.

اوان ناود با بهترین شاه باربوس خود در حال پرواز گرفتار شد.

جرالد پنکلر با شاه باربوس در حال پرواز.

منبع :themissionflymag.com/2019/02/08/iran-fish-species

به شما تبریک میگویم که توانستید با خواندن مطلب اموزشی سفرنامه ماهیگیری جرالد پنکلر در ایران کمی سطح اطلاعات ماهیگیری خود را بالاتر ببرید. احتمالا شما جز ان یک درصد ماهیگیرانی هستید که توانایی خواندن مطالب و ارتقاء سطح خود را دارند . با اصفهان فیشینگ می توانید به سرعت در ماهیگیری توانا شوید

avatar
مهدی پاسخ
عجب !!!!؟؟؟؟
خارجی های و صید سونگ با پشه !!

avatar
ایرج رحمان پاسخ
سلام، گزارش بندر دیر را چطور باید باز کنم

avatar
mohamadnasri پاسخ
نقل قول: ایرج رحمان
سلام، گزارش بندر دیر را چطور باید باز کنم

با عرض سلام متاسفانه این گزارش حذف شده
نظر شما چیست ؟